¹û¶³Ó°Ôº

XClose

Why We Post

Home

SOCIAL MEDIA THROUGH THE EYES OF THE WORLD

Menu

Akıllı telefonun dışındaki yaşam katlanılmaz

"Yaşamım boyunca hep gerçek aşkımı hayal ettim. Bana çok iyi davranacak ve beni bütün belirsizliklerden, yerimden olmamdan, üzüntülerden ve yalnızlıktan koruyacak. Ancak o insanın hiçbir zaman ortaya çıkmayacağını her zaman bilirim." Bu, Qzone'una gönderilerde bulunan 19 yaşındaki fabrika kızı Lily'nin paylaşımlarından tipik bir örnektir. Bu melankolik ve güzel satırlar, Lily'nin online olarak topladığı muhteşem düğünlerin, güzel kadınların ve Avrupa tarzı sarayların fotoğraflarından oluşan bir derlemeye eşlik etmektedir.

Lily, QQ kullanmaya köyünden ayrılıp fabrikalarda çalışmaya başlayınca başlamıştır. Molalarda ve işten sonra yaptığı ilk şey, 7/24 açık olan Qzone'unu kontrol etmektir. Lily'nin Qzone'u topladığı birçok fotoğraf ve müzikle birlikte şık bir yerdir. Online olarak sanki gerçek aşkı bekleyen bir prenses gibi konuşmaktadır. Offline olarak hiç bu şekilde konuşmamaktadır.

Lily'nin beş kişilik ailesi iki küçük odada yaşamaktadır. Tuvalet ve mutfak, her iki diğer kırsal göçmen aile tarafından paylaşılmaktadır. Yazları aile kendilerini duşu olmayan paylaşımlı bir tuvalette yıkamaktadır. Zemin genellikle kullanılmış tuvalet kağıtları ve kirli suyla kaplıdır ve duvarda lekeler bulunmaktadır. Yazın bir gün işten sonra Lily odasında QQ ile 'çalışıyormuş'. Klima olmadan sıcaklık 38 derecenin üstündedir. Bir süre sonra başını kaldırıp antropolog Xin Yuan'ın orada oturduğunu ve domuz gibi terlediğini görmüş.

"Cep telefonunun dışındaki yaşam çekilmez, değil mi?" diyerek gülümsemiş.

Peki bu insanlar şimdi nerede yaşıyorlar? Evet, modern dünyaya coğrafi olarak daha yakın olmak için asıl köylerinden bütün yolu geçip gelmişler ancak görünüşe sadece online olarak oraya ulaşabilmişler, arzularına en azından hayallerinde kavuşabildikleri bir yerde.

Sorry, this Silva Document is not viewable.